Omgeving

B&B Het Balkonkamertje ligt in Neer, gemeente Leudal, Limburg. Vanaf de voorzijde van het huis heeft u uitzicht over de velden en landerijen. Aan de achterzijde staat u de tuin ter beschikking met kampvuurplaats en barbecue.

Ook heeft u de mogelijkheid om te genieten van een uniek Maaspanorama: de rivier ligt op slechts een paar minuten wandelen. Daar loopt u langs de jachthaven, kijkt u uit over de weilanden aan de overzijde en kunt u verder slenteren over één van de hoogste randen van het rivierenlandschap, in duizenden jaren door deze regenrivier zo gevormd. En als afsluiting drinkt u op het terras bij het oude veerhuis een heerlijk glas Lindeboombier, gebrouwen in de plaatselijke familiebrouwerij.

In de buurt ligt het Leudal, een prachtig natuur- en wandelgebied van zo’n 900 ha waarvan een groot deel als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Het Leudal is een zeer gevarieerd gebied met bos, heide, droge graslanden, akkers en weiden. U vindt er beekdalen, landduinen en bosvennen. Door het gebied stromen de Leubeek en de Zeilsterbeek.  Naast vossen en herten zijn er met name veel verschillende vogelsoorten te vinden, waaronder minder alledaagse verschijningen als Zwarte en Groene Spechten, Goudvinken, Gele Kwikstaartjes, Sperwers en Boomvalken. Bovendien zijn er IJsvogels te vinden, die aan het gebied met steile zandoevers en visrijke beken een ideale leefomgeving hebben. In 2002 zijn er bevers uitgezet die het goed lijken te doen en Staatsbosbeheer laat een deel van de droge graslanden begrazen door paarden.

Bent u een fiets- en wandelliefhebber?

Dan zit u goed in Midden-Limburg. In de regio bevinden zich talloze bewegwijzerde routes en knooppunten, ook bekend als (fiets-)routenetwerken. En wilt u een middag onder de mensen zijn? Wat dacht u van koop- en winkelstad Roermond? Recentelijk nog verkozen tot beste winkelstad van Nederland.

En vergeet niet een bezoek te brengen aan het vestingstadje Stevensweert. Of Thorn, het witte stadje. In 2011 op Koninginnedag nog landelijk in het nieuws vanwege het bezoek van de Koninklijke familie. Maar naast natuur, historie, winkelen en een excellente horeca heeft Limburg u nog meer te bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van kunst, cultuur en wellness.  Wat dacht u van Bommel van Dam en het Limburgs Museum in Venlo? Of de thermaalbaden in Arcen?   U kunt er meer over te weten komen uit de foldertjes die op de kamers liggen of kijkt u alvast op http://www.vvvmiddenlimburg.nl/

Bent u ’s avonds moe van een actieve dag? In Neer en omgeving vindt u prima restaurantjes waar u al voor een klein bedrag goed kunt eten. We adviseren u graag!